Basketbalisté… « » Exkurze do zá…

Naše škola pořádala již 33. ročník regionálního kola matematické soutěže


Krajský úřad Pardubického kraje, odbor školství a kultury, ve spolupráci s Jednotou českých matematiků a fyziků, pobočka Pardubice, a Střední školou automobilní Ústí nad Orlicí, uspořádal 17. března 2015 již 33. ročník regionální matematické soutěže pro žáky středních odborných škol, středních odborných učilišť a středních integrovaných škol.

Soutěž již tradičně organizačně zabezpečovali učitelé Střední školy automobilní Ústí nad Orlicí, na úseku teoretické výuky na Dukle.

Zúčastnilo se 227 žáků z 28 středních škol nejen Pardubického kraje, ale i krajů sousedních, z každé školy se mohli v každé kategorii zúčastnit nejvýše dva soutěžící, kteří byli rozděleni do těchto kategorií:
Kategorie U1, U2, U3 - žáci tříletých učebních oborů.
Kategorie S1, S2, S3, S4 - žáci studijních oborů.
Kategorie N1, N2 - žáci nástavbového studia.
V každé kategorii bylo vyhodnoceno pořadí jednotlivců i jednotlivých škol.

Soutěž byla v 9 hodin slavnostně zahájena novým ředitelem odboru školství Pardubického kraje Mgr. Martinem Kissem. Poté již žáci začali řešit soutěžní úlohy.
Díky dobré organizaci proběhlo bezprostředně po ukončení soutěže opravení prací a vyhlášení výsledků, takže žáci mohli z Ústí nad Orlicí cestovat domů již s vědomím svého umístění, nejlepší matematici si převzali i diplomy a věcné ceny.

Kompletní výsledkové listiny jsou ke stažení na webu http://www.skola-auto.cz, v sekci Aktivity školy/Matematika, kde naleznete také další informace včetně zadání soutěžních úloh a výsledkových listin z předchozích ročníků.

S potěšením lze konstatovat, že tradiční regionální matematická soutěž proběhla úspěšně a dokázala, že regionální střední školy se výuce matematiky stále plně věnují.


Mgr. Aleš Odehnal


Foto 1...

Foto 2...

Foto 3...