Projekt se bl… « » Basketbalisté…

85. autosalon Ženeva 2015


Dlouho připravovaná akce – zájezd na 85. autosalon Ženeva 2015 - se v úterý 10. března stala skutečností a 54 studentů naší školy vyrazilo luxusním autobusem Setra 517 HD směr Švýcarsko – ženevské výstaviště Palexpo a na něm probíhající nejprestižnější evropský autosalon.
Naše cesta vedla přes hraniční přechod Rozvadov a nočním průjezdem přes Německo do hlavního města švýcarské konfederace Bern. Zde jsme si prohlédli historické centrum a seznámili se díky výkladu průvodkyně našeho zájezdu s historickými mezníky tohoto města. V odpoledních hodinách jsme přejeli do naší cílové destinace, kterou bylo město ležící na břehu nádherného jezera – Ženeva. Toto město pro nás připravilo krásné slunečné přivítání a odpolední procházka po nábřeží ženevského jezera s jeho dominantou – vodotryskem a historickým centrem byly příjemným zakončením prvního dne naší cesty.
Po přenocování ve francouzském městečku Thonon les Bains jsme ve čtvrtek ráno vyrazili směr ženevské výstaviště Palexpo, kde na nás čekalo to nej, co nabízí současný automobilový svět. Množství novinek a technických zajímavostí bylo nepřeberné, ale první kroky většiny z nás vedly do expozice automobilky Škoda k světové premiéře vozidla SUPERB třetí generace.
Po celodenním putování mezi skvosty většiny světových automobilek jsme vyrazili zpět. Po více než patnáctihodinové cestě jsme díky bezchybnému výkonu řidičů cestovní kanceláře J-V tour z Olomouce dorazili zpět do Ústí nad Orlicí.
Karel Kout


Fotogalerie...