18. Ústecký … « » Dukláci v Pa…

Adaptační kurzy prvních ročníků


Adaptační kurzy prvních ročníků
7.9.-9.9. a 14.-16.9. 2016

Autobus vyklopil studenty v Letohradě Kunčicích a učitelé jim nakázali: „Tudy – přímo do kopce.“ Asfaltová, pak kamenitá a prašná cesta, batoh tlačí na zádech a jde se někam do lesa – tam toho ke koupení asi moc nebude .
Středisko Ráj vypadá celkem slušně, alespoň tady mají bazén – ten se bude v letošním září, kdy teploty jsou přes den neustále nad 25 stupni, hodit .
Ubytování a už to jede – noviny, jména, hu-tu-tu-tu, trojnožka, ponorky, … zkrátka dost nabitý program, ve kterém se přeci jen trochu času na koupání najde, ale i při něm je zapotřebí se mít na pozoru, aby některý z pedagogů nezastřelil hvězdu, kterou studenti plnící funkci bodyguarda mají právě na starosti.
Od středy do pátku byla téměř neustále nějaká činnost – někdy úsměvná víc, někdy méně a někdy byli studenti tlačeni k věcem, do kterých se jim krutě nechtělo.
Výsledek? Zpět do školy odjíždí skupina, ve které se všichni znají jménem, mají společný zážitek s ostatními spolužáky a učiteli, o kterých ví, že je podrží, když sami o to usilují a zkušenost, že v tom nejsou sami.
Užijte si výživné a úspěšné studium na automobilce v Ústí.

Roman Moskva