Adaptační ku… « » Exkurze do vod…

Dukláci v Paříži


V minulých dvou týdnech jsme jako žáci naší školy měli tu možnost navštívit v Paříži druhý největší autosalon Evropy. Zájezd byl rozdělen do dvou termínů 4.-7.10 a 11.-14.10
Vyrazili jsme v odpoledních hodinách a vydali se a trasu Praha – Plzeň – Rozvadov, dále přes Neměcko až do Francie. Ve středu dopoledne jsme vystoupili z autobusu stále moc nevyspalí na Avenue de New York, kde byl nádherný výhled na proslulou Eiffelovu věž a Trocadéro. Tento den byl zasvěcen poznáváním krás Paříže. Jako první zážitek na tomto zájezdu byl výhled z nejvyššího patra Eiffelovy věže, pro některé z nás byl tento zážitek obohacen o závratě z výšek. Následovala procházka po Paříži, kde jsme měli možnost spatřit další památky Paříže jako například Place de la Concorde, kde se nachází známý obelisk z egyptského Luxoru, dále Invalidovnu a v neposlední řadě ulici Champs-Elysees plnou nejluxusnějších obchodů a restaurací. Po této procházce jsme měli tříhodinový rozchod, aby každý mohl navštívit místa, která ho zajímala. Když jsme se v odpoledních hodinách sešli na Trocadéru, vydali jsme se na hodinovou cestu autobusem u našeho hotelu F1. Ani na hotelu nevázla zábava. Byli jsme plní zážitků a ten největší nás ještě čekal. Ráno jsme byli pohoštěni pravou francouzskou snídaní. Poté jsme odjeli k našemu největšímu cíli tohoto zájezdu – velkolepému Pařížskému autosalonu. Na autosalonu jsme viděli nejočekávanější novinku naší domovské automobilky – Škodu Kodiaq, Infiniti nám zde demonstrovalo jejich prototyp motoru s proměnlivým obsahem válců, Opel představil novou Amperu, ale i ostatní automobilky nás ohromily svojí kreativitou na stanovištích (například Range Rover a jeho vodopád, Seat s 4D kinem zaměřeným na model Ateca a mnohé další). Večer jsme nastoupili do autobusu a vydali se na cestu domů.
Zájezd byl velmi zábavný, zároveň poučný a všichni jsme si ho pořádně užili. Tímto bych chtěl poděkovat vedení školy za schválení zájezdu, kantorům za pevné nervy při opatrování všech účastníků zájezdu a speciální poděkování patří panu učiteli Karlu Koutovi za organizaci zájezdu.
Martin Ducháček, 4.A


foto 1...

foto 2...

foto 3...