Sedmnáctý au… « » Návštěva fi…

Den za mimořádných událostí na automobilní škole


Dne 7. 10. 2015 proběhl Den za mimořádných událostí. Pro žáky byla připravena stanoviště, kde probíhaly různé prezentace. A tak se žáci postupně seznámili se základními pojmy ochrany obyvatelstva, nprap. Jakub Mertelík z HZS prověřoval znalosti žáků, též uvedl druhy a příklady mimořádných událostí doma i ve světě a nakonec podal poučení, jak se zachovat v případě hrozby nebo při vzniku mimořádné události.
Součástí akce byla i poutavá a zajímavá ukázka práce psovodů (z SZKČ Policie ČR Ústí nad Orlicí) a jejich cvičených psů v hledání předmětů, vystřelených nábojnic a zneškodnění pachatele trestné činnosti.
Velmi aktivně se žáci zapojili na stanovišti s první pomocí, kde v týmové spolupráci řešili zadaný úraz a ošetřili i ta nejběžnější zranění.
Závěr patřil výjezdové jednotce HZS územního odboru Ústí nad Orlicí. Ta byla přítomna i při evakuaci tříd, provedla průzkum budovy školy a též následně provedla ukázku záchrany osob, které se v ohrožení života nemohou samy evakuovat. Žákům tak byla současně předvedena výjezdová technika profesionálních hasičů v akci.
Cílem celého dne bylo připravit žáky na situace při vzniku mimořádných událostí, aktivně je zapojit do řešení úkolů a dostat do jejich povědomí, jak se v takových událostech zachovat. Protože ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM.
Jan Filip


Foto 1...

Foto 2...

Foto 3...