Autoopraváři… « » Exkurze do No…

Basketbalisté druzí v okresním kole


Po postupu z okrskového kola, které se uskutečnilo minulý týden ve Vysokém Mýtě, jeli basketbalisté hájit barvy naší školy v kole okresním, tentokrát do České Třebové. Družstvo mírně oslabilo, protože ve stejný den vycestovali třeťáci na exkurzi do Hyundaie, takže hrálo ve složení: F. Žaba, J. Bárta, V. Plaňanský, Š. Zemek, V. Řehoř, O. Skotálek, R. Nováček a T. Tauer.
Úroveň byla mnohem vyrovnanější než v kole okrskovém, a tak hned v prvním zápase jsme svedli vyrovnaný boj s Gymnáziem z České Třebové. V zápase vedla střídavě obě družstva, ale v závěru se štěstěna přiklonila ke gymnazistům a ti vyhráli rozdílem dvou bodů – tedy jednoho jediného koše (v té chvíli jsme ještě nevěděli, jak nás tak malý rozdíl bude mrzet v samém závěru turnaje). Ve druhém zápase náš výběr celkem s přehledem porazil vítěze našeho okrskového kola, avšak pro tento turnaj oslabené družstvo Gymnázia Ústí nad Orlicí.
V našem závěrečném zápase kluci předvedli opravdu skvělý výkon a porazili tým VOŠ a SŠT Česká Třebová, čímž došlo k rovnosti bodů mezi jejich a naším družstvem. Protože však v posledním zápase turnaje mezi gymnazisty byli úspěšnější ti z České Třebové, dotáhli se na nás bodově také a o celkovém pořadí rozhodovala tabulka mezi oběma třebovskými družstvy a naším týmem. Skóre tedy nakonec rozhodlo ve prospěch VOŠ a SŠT Česká Třebová a my jsme trpce vzpomněli na rozdíl jednoho koše z prvního zápasu. Ale druhé místo v okrese je přeci také pěkné a vzhledem k tomu, že nikdo z našich hráčů nebyl z koncového ročníku, můžeme očekávat, že příští rok budou hoši hrát ještě lépe.
Roman Moskva