Zimní pobyt v… « » Zapsání do r…

Matematická soutěž na Střední škole automobilní Ústí n. Orlicí


Krajský úřad Pardubického kraje, odbor školství a kultury, ve spolupráci s Jednotou českých matematiků a fyziků, pobočka Pardubice, a Střední školou automobilní Ústí nad Orlicí, uspořádal 18.března 2014 již 32. ročník regionální matematické soutěže pro žáky středních odborných škol, středních odborných učilišť a středních integrovaných škol.

Soutěž již tradičně organizačně zabezpečovali učitelé Střední školy automobilní Ústí nad Orlicí, na úseku teoretické výuky na Dukle.

Zúčastnilo se celkem 234 žáků z 29 středních škol nejen Pardubického kraje, ale i krajů sousedních, z každé školy se mohli v každé kategorii zúčastnit nejvýše dva soutěžící, kteří byli rozděleni do těchto kategorií:
Kategorie U1, U2, U3 - žáci tříletých učebních oborů.
Kategorie S1, S2, S3, S4 - žáci studijních oborů.
Kategorie N1, N2 - žáci nástavbového studia.
V každé kategorii bylo vyhodnoceno pořadí jednotlivců i jednotlivých škol.

Díky dobré organizaci proběhlo bezprostředně po ukončení soutěže opravení prací a vyhlášení výsledků, takže žáci mohli z Ústí nad Orlicí cestovat domů již s vědomím svého umístění, nejlepší matematici si převzali i diplomy a věcné ceny.

Také naše škola měla několik želízek v ohni. Nejlépe se dařilo Romanu KABOURKOVI,žáku
N2.A, který se stal vítězem ve své kategorii N2. Blahopřejeme.

Kompletní výsledkové listiny jsou ke stažení na webu www.skola-auto.cz. Na tomto webu naleznete také další informace v sekci Aktivity školy/Matematika, kde jsou i zadání soutěžních úloh a výsledkové listiny z předchozích ročníků.

S potěšením lze konstatovat, že výuka matematiky není na středních odborných školách v útlumu, jak by se z médií dalo usuzovat, neboť školy s nadanými žáky stále pracují, a tím zvyšují jejich uplatnitelnost v životě.