Soutěž v ang… « » Exkurze SOR Li…

Exkurze do Škoda a.s. Mladá Boleslav


Na základě dohody o spolupráci mezi naší školou a firmou Škoda a.s. Mladá Boleslav se uskutečnila dne 25.11. exkurze, které se zúčastnili studenti tříd 4.A a 4.T.

Exkurze začala prohlídkou provozů výrobního závodu. Konkrétně se jednalo o linku svařování, kde byli studenti seznámeni s problematikou kompletace dílů pro lisování a byly jim představeny novodobé roboty. Potom následovala prohlídka lisovny, která byla zaměřena na objasnění základní technologické problematiky lisování dílů a objasnění základních dvou koncepcí lisů- přísavkových a transferových. Závěr prohlídky závodu tvořila ukázka linky výroby mechanických převodovek MQ-100 a MQ-200 a ukázka linky výroby motorů. Zde si studenti mohli prohlédnout jednotlivé díly motoru 1,2 TSI , kompletaci motorů včetně způsobu zkoušení motorů.
Poté následovala prohlídka nově koncipovaného muzea. Zde byla největší pozornost zaměřena na problematiku renovace starých automobilů a historii závodu. Studenti byli seznámeni s problematikou, která se týkala vývoje typu automobilu Favorit v dobách normalizace v souvislostech týkajících se politického systému a jeho zasahování do řízení závodu včetně vývoje nových typů automobilů.
Z reakcí studentů a jejich dotazů bylo patrné,že je tato problematika velice zajímala.
Závěrem lze říci, že rozhodně exkurze byla pro naše studenty přínosem a těšíme se na další spolupráci s firmou Škoda a.s. Mladá Boleslav.