EXKURZE do fir… « » Exkurze do Šk…

Soutěž v anglickém jazyce


Dne 26. 11. 2013 se vybraní studenti naší školy zúčastnili regionální konverzační soutěže v anglickém jazyce.
Soutěž se konala na Střední zemědělské a veterinární škole v Lanškrouně a ve dvou kategoriích se celkem zúčastnilo 58 studentů ze 7 středních odborných škol našeho regionu. Kategorie A byla určena pro studenty III. a IV. ročníků a kategorie B pro studenty I. a II. ročníků.
Po zahájení studenti podstoupili písemný test složený z poslechové části, čtení s porozuměním a jazykové kompetence. Po vyhodnocení písemného testu bylo z každé kategorie vybráno prvních devět studentů, kteří pokračovali v ústní části složené z popisu obrázku a konverzace na vybrané téma.
V kategorii A obsadili první tři místa studenti z SSOŠ Trading Centre, s.r.o., Litomyšl, naši studenti Petr Šulc a Pavel Gregor se umístili na 10. a na 12. místě.
V kategorii B obsadily první dvě místa studentky z OA a VOŠE Svitavy, naši studenti Ondřej Roller a Luděk Beneš se umístili na krásném 7. a 8. místě.
Z výsledkové listiny je zřejmé, že na předních místech se umístili studenti těch škol, kde je kladen větší důraz na studium cizích jazyků, přesto se mezi nimi naši studenti rozhodně neztratili.
Blahopřejeme k pěknému umístění.