Zájezd do Že… « » Finále Autoop…

Exkurze do firem FOREZ a FORM-Plast Purkert


Dne 15.3.2016 se třídy 2. A a 2.T se zúčastnily exkurze do výrobních objektů firmy FOREZ s.r.o. v Ostrově u Lanškrouna. Firma FOREZ se zabývá výrobou kovových a plastových dílů pro automobilový a elektrotechnický průmysl. Studenti se v úvodu seznámili s historií firmy a výrobním programem všech jejich závodů, dále pak navštívili všechna výrobní oddělení této firmy v Ostrově – nástrojárnu (výrobu forem a lisovacích přípravků), lisovnu kovů a další pomocné a logistické provozy.
Po absolvování exkurze v Ostrově následoval přesun do malé obce orlického podhůří – Bystřece u Jablonného nad Orlicí, kde sídlí firma FORM- plast Purkert.
Společnost FORM – plast Purkert se vznikla z malé garážní obrobny a změnila se v moderní strojírenský podnik s více než 600 zaměstnanci. Výrobním programem je výroba vstřikovacích forem a následně výroba plastových komponentů pro osvětlovací techniku různých typů automobilů. Dále se firma zabývá posouzením vyrobitelnosti pomocí Moldflow analýzy, lisováním technických plastů, pokovením plastových nebo kovových dílů. Odpovědní pracovníci výrobních provozů studenty seznámili s mnoha zajímavostmi spojenými s výrobou komponentů pro automobily.

Marek Borský (student 2. A)

…domnívám se, že obě exkurze byly dobře připraveny a pověření pracovníci obou firem dokázali studenty zaujmout. Jak u firmy Forez, tak i ve FORM – plastu Purkert byli všichni překvapeni šíří výrobního programu a přehledem cílových uživatelů dílů v automobilním průmyslu, Mercedes, Toyota, Škoda, Volkswagen a další. Do moderních provozů těchto firem se jistě v budoucnu vrátíme s dalšími studenty v rámci výuky předmětu Základy strojírenství..
Karel Kout


Foto 1...

Foto 2...

Foto 3...