Motosalon 2016… « » Exkurze do fir…

Zájezd do Ženevy


Tradičně, jako každý rok, jsme se mohli přihlásit na zájezd do švýcarské Ženevy, kde se koná celosvětově známý autosalon.
Vyrazili jsme 8.3. v podvečer luxusním zájezdovým autobusem. První noc jsme strávili v autobuse. Každý se cestou vyspal podle svých možností, někdo víc, někdo vůbec.
Po náročné patnáctihodinové cestě jsme dorazili do hlavního města Švýcarska - Bernu. Po boku paní průvodkyně jsme obešli nejvýznamnější památky a poté jsme dostali cirka dvouhodinový rozchod. Nejvíce nás překvapilo, že v devět hodin ráno celé město spalo.
Při přejezdu do Ženevy jsme se kochali nádherným výhledem na velice rozlehlé ženevské jezero a za ním se tyčící vrcholky Alp. Ženevu jsme si prohlédli obdobně jako Bern - nejdříve s průvodkyní, poté samostatně. Ženeva se nám líbila mnohem více než Bern.
Následná noc ve francouzském hotelu F1 byla velice příjemná a nutná pro doplnění energie. Ráno jsme si sbalili svoje "saky paky" a vyrazili jsme na již dlouho očekávaný autosalon.
Čekání pominulo a brány výstaviště se otevřely. Každý pojal prohlídku autosalonu po svém - někteří se vydali na lov fotografií luxusních vozů, jiní na lov fotografií okouzlujících hostesek a ti zbylí jako výzvu o to, kdo nasbírá nejvíc reklamních předmětů.
Autosalon se všem moc líbil. Cestování nám zkracovalo promítání filmů a příjemné povídání paní průvodkyně o zajímavostech míst, které jsme navštívili. Všem, kteří se váhají se do Ženevy vydat, cestu vřele doporučujeme! Nebo dáme v září Paříž?

Tereza Pernfussová
Nikola Pomikálková