Mezistátní s… « » Exkurze do spo…

Exkurze do firmy KVADRO – VÝTAHY s.r.o.


Ve čtvrtek 19. listopadu se třída N 1. A vydala na exkurzi firmy VÝTAHY - KVADRO s.r.o. se sídlem v Hnátnici – Nebíčku. Firma se zabývá výrobou a rekonstrukcí výtahů všech druhů a zakázkovou výrobou jeřábů do nosnosti 5 tun. Ještě před exkurzí byli studenti seznámeni s faktem, že v objektu firmy do roku 2011 sídlilo Střední odborné učiliště strojírenské. Následně do objektu přesídlila firma VÝTAHY KVADRO s.r.o. založená v Ústí nad Orlicí v roce 1993.
Firma VÝTAHY KVADRO s.r.o. je v ústeckoorlickém regionu nejvýznamnějším výrobcem výtahů a současně i organizací, která zodpovídá za chod více jak 600 osobních a nákladních výtahů. Na úvod exkurze jsme byli přijati vedením firmy panem Milošem Žemličkou a panem Ladislavem Chudáčikem, kteří nás v krátkosti seznámili s odbornou problematikou výtahů a jeřábů a kladli velký důraz na zaměření výrobního programu firmy. Poté následovala detailní prohlídka výrobních prostorů firmy doprovázená komentářem k jednotlivým výrobním operacím. Studenti se tak osobně seznámili s problematikou výroby výtahů i jejich rekonstrukce. V závěrečné prezentaci nebyla opomenuta bezpečnost provozu výtahů a povinnosti majitelů a provozovatelů těchto zařízení.
Exkurze byla vedením firmy VÝTAHY KVDRO s.r.o. velmi dobře připravena a studenti byli mile potěšeni osobním zaujetím majitelů firmy a snahou předat co možná nejdetailnější informace k problematice výroby a provozu výtahů. Za umožnění exkurze a její provedení nezbývá než majitelům firmy poděkovat.
Karel Kout


Foto 1...

Foto 2...

Foto 3...