Exkurze 3. ro… « » Exkurze do fir…

Mezistátní sportovní utkání partnerských středních škol


Střední škola automobilní Ústí nad Orlicí již poněkolikáté uspořádala s přispěním Pardubického kraje sportovní utkání s partnerskou školou z Bystrzyce Klodzké z Polské republiky.
Akce se uskutečnila v pátek 13.11.2015 a to jednak na sportovištích naší školy, tak na sportovišti bowlingového klubu Radava. Soutěžilo se v disciplínách - malé kopané, stolním tenisu, bowlingu a volejbale žáků i zaměstnanců. Jednotlivých turnajů se účastnila družstva žáků a pracovníků obou soutěžících škol(celkem 64 borců). Vývoj jednotlivých utkání byl po celý den vyrovnaný, a tak se o pohár mezistátního sportovního utkání rozhodlo až v závěrečném duelu – a to v utkání ve volejbale, ve kterém ale soutěžili zaměstnanci obou škol. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu partnerské školy z Polska, která tím vybojovala pohár a celkové 1.místo (poprvé v historii vzájemných setkávání). Po ukončení sportovních soutěží zbyl i čas na posezení a výměnu zkušeností s polskými kolegy v příjemném prostředí našeho školícího střediska.
Setkání to bylo úspěšné, zajímavé a jistě posílilo přátelské vazby, které mezi studenty a i mezi pedagogy obou škol panují.
Mgr. Václav Havel