Volkswagen Pha… « » Cyklistický k…

Sportovní kurz



Sportovní kurz byl koncipován jako velký okruh se začátkem v Ústí nad Orlicí vedoucí do Hronova, Velkého Dřevíče a zpět. První část trasy vedla z Ústí nad Orlicí až do kempu v Deštném v Orlických horách, kterou znesnadňovalo velmi teplé počasí. Po ubytování následovala večeře ve srubu Karolína, kde jsme ochutnali krajovou specialitu - řízek Pavlišov, který žákům velmi chutnal.
Následující den se mírně ochladilo a trasa byla naplánována kratší než předchozí den. Dopoledne jsme navštívili oboru pod Novým Městem nad Metují, kde se studenti mohli pokochat pohledem na divoká zvířata (oko zvláště potěšil pohled na majestátného jelena), poté následoval oběd na náměstí v restauraci. Odpoledne jsme dorazili do kempu Rozkoš, kde již místní trénovali na kitesurfech. Po ubytování proběhla společná večeře a následovalo osobní volno. Žáci jej využili většinou k odpočinku a prozkoumání vybavenosti kempu.
Následující den již od rána začalo mírně pršet, ale naplánovanou trasu jsme absolvovali i přes nepřízeň počasí a konečně bylo možné vyzkoušet i pláštěnky. Část trasy vedla kolem zámku v Ratibořicích a malebným Babiččiným údolím, kde si fanoušci Boženy Němcové mohli udělat selfie s Babičkou. Po obědě v restauraci ve Stárkově jsme dorazili do areálu Motobydlo. Po lehkém odpočinku následoval odpolední program – závod motokár, krev beroucí, dech beroucí. K večeři jsme okusili jelení guláš. Někteří spokojeně konzumovali, někteří jako by se slzou v oku zavzpomínali na krásného jelena v oboře u Nového Města. Poslední odpočinek uvítali všichni .
Poslední ráno. Poslední snídaně. Poslední úklid. Poslední kontrola kol před odjezdem. Po několika kilometrech ještě následovala krátká zastávka v cykloservisu, dodatečné promazání a potom už jsme vyrazili na závěrečnou etapu cca 100km zpět do Ústí nad Orlicí.
„Vyrazilo nás 16, vrátilo se jen 5. Padli, abychom my mohli žít.“
Dukelští cyklisté