Martin Doleče… « » Regionální k…

Projekt úspěšně pokračuje


V únoru 2015 končí páté monitorovací období realizace projektu s názvem Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji, reg.č.: CZ.1.07/1.1.00/44.0012, kterého je naše škola partnerem. V prvním pololetí tohoto školního roku pokračovaly aktivity, které umožňují žákům základních škol více poznat prostředí střední školy se zaměřením na silniční dopravu, automobilní techniku a opravy motorových vozidel. Naši žáci současně začali využívat inovované učebny, vybavené z investičních prostředků projektu.
Od září probíhala pravidelná výuka pro žáky osmých ročníků a bloková výuka zaměřená na vycházející žáky. Pravidelné výuky se zúčastňuje téměř 50 žáků ze ZŠ Třebovská a ZŠ Bratří Čapků Ústí nad Orlicí, ve druhém pololetí se rozšíří pravidelná výuka i pro dalších 50 žáků ze ZŠ Sv.Čecha Choceň. Blokovou výuku absolvovali během října a listopadu žáci devátých tříd všech osmi zapojených ZŠ, kromě tří již zmíněných to jsou školy z Letohradu, Lanškrouna, České Třebové, Sloupnice a Dolního Újezdu.
Při pravidelné výuce se žáci seznamovali jak se základy ručního a strojního zpracování materiálů, tak i s moderním vybavením školního autoservisu. Zajímavá byla například práce s endoskopem, první seznámení s montážními a elektroinstalačními operacemi nebo údržba a opravy motokár. V rámci tohoto sdílení učeben SŠ probíhala také výuka fyziky, konstrukce a činnost jak spalovacích motorů, tak elektromotorů, pro žáky osmých tříd. V rámci blokové výuky žáci absolvují celodenní program, který má podpořit jejich zájem o studium technických a přírodovědných oborů.
Součástí projektu je také vzdělávání pedagogických pracovníků naší školy i zapojených ZŠ. Vybraní pedagogové naší školy se zúčastnili zajímavých školení ve firmách Bosch, Toplac, Motor expert a Didactic. Tématy těchto školení byly hybridní automobily, opravy karoserií bez porušení laku, elektronická měření nebo diagnostika elektronických systémů. Společnou akcí pedagogů ZŠ i SŠ byla exkurze do výrobních závodů Tatra Kopřivnice a Hyundai Nošovice.


Foto 1...

Foto 2...

Foto 3...