80 let závodu… « » Porada ředite…

Ústecký autosalon a Ekomobilita 2014


Poslední sobotu v měsíci září se s podporou sponzorů, města Ústí nad Orlicí a pod záštitou náměstkyně hejtmana Pardubického kraje Ing.Jany Pernicové konala v areálu dílen Střední školy automobilní v Hylvátech již tradiční výstava nových motocyklů, osobních vozů, nákladních vozidel, autobusů i zemědělské techniky, spojená s prvním letošním Dnem otevřených dveří SŠA Ústí nad Orlicí.
Na letošním 16.ročníku ústeckého autosalonu předvedlo sedmnáct prodejců dvaadvaceti značek více než šedesát nových vozidel. Historická část autosalonu byla letos věnována západoevropským automobilům a motocyklům. Novinkou byla výstava obrazů Václava Zapadlíka doplněná historickými a závodními stroji a expozice airbrushových obrazů. Sportovní stroje zastupovaly historické závodní motocykly, extrémní přestavby typu „hot-rod“, moderní automobily z kategorie supersportů a vozy ze závodní stáje Otakara Krámského, který se akce také osobně zúčastnil.
Své zastoupení měly i stroje s parním pohonem, parní válec a parní hasičskou stříkačku jejich majitelé předvedli v činnosti.
Tradiční expozici leteckých modelů letos doplnila replika jednoplošníku Blériot.
Vojenskou techniku představili soukromí majitelé a stavitelé modelů. Během dne své stroje navíc předvedlo i několik desítek „veteránistů“, kteří na autosalon dorazili jako běžní návštěvníci.
Příznivci alternativních pohonů ocenili výstavu elektrovozidel Ekomobilita, které letos dominovala dvojice vozů Tesla Model S .
Návštěvníci měli také možnost prohlédnout si nejnovější vybavení Policie ČR, Záchranného hasičského sboru a Českého červeného kříže.
Samostatná expozice byla samozřejmě věnována modernímu vybavení školy, pro zájemce o prohlídku byla otevřena i budova teorie na Dukle.
V doprovodném programu vystoupili se svou motoshow kaskadéři ze skupiny Crazyday, extrem motobiker Roman Körber, na kolech pak skupina Zdeňka Nepraše. Zajímavou módní přehlídkou se prezentovala místní uměleckoprůmyslová škola.
Protože se vydařilo i počasí, našlo si cestu na autosalon několik tisíc spokojených návštěvníků všech věkových kategorií, kteří obdivovali vystavené stroje a bavili se bohatým doprovodným programem.

Ing. Karel Beran


Foto 1...

Krátké video...