Do života jdo… « » Přivítání …

Učitelé z naší školy ani o prázdninách nezahálejí


Skupina učitelů odborných předmětů a odborného výcviku absolvovala ve středu 9. července základní školení pro využívání nových učebních pomůcek. Díky zapojení do projektu "Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji", reg. č.: CZ.1.07/1.1.00/44.0012 se od příštího školního roku zvýší kvalita výuky odborných předmětů zaměřených na konstrukci a diagnostiku vstřikovacích systémů motorových vozidel. Firma Didactic Přerov CZ s.r.o. dodala v rámci tohoto projektu výukové systémy renomované firmy LUCAS – NŰLLE. Výukové panely spojené s výukovými programy umožňují názorné seznámení s konstrukcí systémů přímého vstřikování benzínu MED a elektronicky řízeného vstřikování nafty Common Rail, ale i jeho diagnostiku včetně náročných měření a evidence provedených úkonů.
Školitelé firmy LUCAS – NŰLLE Marcus Klemt (Německo) a Daniel Brown (Austrálie) podrobně seznámili přítomné pedagogy s funkcemi výukových systémů a provedli ukázková měření v diagnostických programech. Zajímavá byla i diskuse, která probíhala ve čtyřech jazycích (česky, anglicky, německy a slovensky-zástupce firmy Didactic je ze Slovenska). Inspirací pro pedagogy byly i další předvedené produkty LUCAS – NŰLLE určené pro výuku elektropředmětů a automatizace. Školitelé také ocenili prostory a technické vybavení ústecké automobilní školy.
Široká veřejnost bude mít možnost shlédnout nové pomůcky při tradičním Ústeckém autosalonu a Ekomobilitě 2014 v sobotu 27. 9. 2014.


Foto 1...

Foto 2...