Otevření nov… « » Dopravní sout…

Žáci Střední školy automobilní v Ústí nad Orlicí opět skvěle reprezentovali


Na konci dubna proběhlo ve Škoda Training Centru v Mladé Boleslavi finále celostátní soutěže Autoopravář Junior 2014. Soutěž, které se celkem zúčastnilo přes 4000 žáků z více než 120 škol, se skládá ze soutěží Automechanik junior (již dvacátý ročník), Karosář junior, Autotronik junior a Autolakýrník junior. Žáci učebních i studijních oborů automobilního zaměření v ní každý rok prokazují své teoretické i praktické znalosti a dovednosti ve školních a regionálních kolech, která proběhla v březnu, a nejúspěšnější postupují do celostátního finále. Soutěžní úkoly pro finále připravují a vlastní průběh zajišťují zástupci hlavních partnerů soutěže Škoda Auto a.s. Mladá Boleslav, Robert Bosch ČR – divize Automobilová diagnostika, Würth, spol. s r.o Mladá Boleslav a Scania Czech Republic.
V silné konkurenci ostatních regionů vybojoval výborným výkonem Petr Jirout z učebního oboru Mechanik opravář motorových vozidel druhé místo v soutěži Automechanik junior, a tím obhájil loňské umístění staršího spolužáka Michala Bezruče . V soutěži Karosář junior Sebastian Pecha dokonce vylepšil skvělým výkonem loňské šesté místo Jaroslava Vyčichla a tím atakoval stupně vítězů a obsadil třetí příčku. Oba soutěžící tak potvrdili vysokou úroveň přípravy v automobilních oborech na ústecké automobilní škole a svým výkonem motivovali další ročníky k intenzívní přípravě na povolání i reprezentaci školy.
Pardubický kraj dále reprezentovali žáci ze Střední školy automobilní Holice
(Automechanik junior - Maik Fiala - 11. místo, Autotronik junior - Martin Cemper - 7.místo) a Integrované střední školy technické z Vysokého Mýta (Autolakýrník junior - Martin Budík - 11.místo).
Děkujeme reprezentantům i pedagogům, kteří se svým přístupem zasloužili o výborný výsledek a reprezentaci škol i Pardubického kraje v nejvýznamnější celostátní soutěži s automobilní tématikou.

Ing.Karel Beran
zást.ředitele SŠ automobilní UO


Foto - Petr Jirout...u měření vůlí......

Foto - Sebastian Pecha ...pasuje zadní dveře......

Výsledkové listiny...