Přijímací z… « » Autoopraváři…

Naši basketbalisté na turnaji ve Vysokém Mýtě


Ve čtvrtek 27.3.2014 se družstvo našich žáků zúčastnilo okrskového kola košíkové na ISŠT ve Vysokém Mýtě. Po několika letech se na naší škole objevili žáci, kteří mají představu o tom, jak se hraje basket nejen z občasného setkání s ním v hodinách tělocviku, ale aktivně se mu věnují ve svých klubech.
Družstvo ve složení: F. Žaba, J. Bárta, V. Plíhal, L. Cupal, Š. Zemek, V. Řehoř, O. Skotálek, R. Nováček, T. Tauer a J. Červinka vstoupilo do turnaje se zdravým sebevědomím a po solidním výkonu porazilo výběr ISŠT Vysoké Mýto. V dalším zápase nastoupili naši hráči proti basketbalistům Gymnázia Ústí nad Orlicí, kteří měli znatelnou výškovou převahu. Gymnazisté našim brzy bodově odskočili, takže šli do druhého poloviny s dvouciferným vedením. Na počátku druhého poločasu se naši hráči zkoncentrovali a náskok soupeře snížili, ale pak se soupeř chytil úspěšnými trojkami a zápas dotáhl do vítězného konce.
Výběr naší školy celkově obsadil 2. místo a postoupil do okresního kola, které se odehraje v České Třebové. Takže nezbývá než popřát: „Ať vám to hoši padá.“
Roman Moskva