Enjoy English … « » Exkurze na ter…

Basketbalisté obhájili okresní vítězství!!!


Ve čtvrtek 26. listopadu se opět sešly chlapecké výběry středních škol v České Třebové, aby se utkaly v basketbalu. Proti předchozím ročníkům se nekonalo žádné okrskové kolo, a tak se kola okresního zúčastnilo 6 družstev. Po dohodě byly vytvořeny 2 tříčlenné skupiny a pouze vítězové skupin se měli utkat o jediné postupové místo do krajského kola.
V naší skupině byla ještě VOŠ a SŠT Česká Třebová a Gymnázium Lanškroun. Tato dvě družstva se utkala jako první a ze zápasu bylo zřejmé, že hned náš první zápas proti VOŠ a SŠT Česká Třebová bude zápasem o vítězství ve skupině. Zápas jsme začali trochu nervózně, takže byl dlouhou dobu vyrovnaný. Ve druhé části druhého poločasu jsme soupeři odskočili, ale krátce před koncem jsme vlastními chybami o bezpečný náskok přišli. Přesto jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Zápas proti Lanškrounu byl zcela v naší režii, protože sestavu soupeřova týmu tvořili především volejbalisté a ne „baskeťáci.“
Na závěr nás čekalo finále proti Gymnáziu Česká Třebová, které si s přehledem poradilo s družstvy Gymnázií Ústí nad Orlicí i Žamberk. Zápas měl podobný průběh jako náš rozhodující zápas ve skupině – dlouho vyrovnaný stav, pak jsme soupeři odskočili a v závěru jsme díky vlastním chybám opět hájili těsné vítězství.
Družstvo ve složení: Jan Bárta, Denis Dostál, Vít Plaňanský, Vlastimil Řehoř, Ondřej Skotálek, František Stránský, Štěpán Zemek a František Žaba si snad nejen užije vítězství, ale věřme, že se i poučí z chyb a v krajském kole ve Svitavách podá výkon ještě lepší.
Co tedy dodat? Snad jen – velká gratulace, neboť po roce naši basketbalisté opět nenalezli přemožitele v okresním kole středních škol.
Roman Moskva