Střední ško… « » Volkswagen Pha…

Vzpomene si někdo co znamená ROP 4.2?


Ano už je to pět let, kdy byla díky projektu z operačního programu ROP NUTS II Severovýchod, oblasti podpory 4.2, s názvem Střední odborná škola a Střední odborné učiliště automobilní Ústí nad Orlicí - Odborné vzdělávací centrum ( ano měli jsme ještě jiný, delší název) modernizována výuková hala 1.ročníku a zakoupena lakovací kabina. Rekonstruované prostory byly vybaveny částečně novým vybavením k výuce. Celá hala III prošla rekonstrukcí, byl změněn způsob vytápění, vyměněna okna, plášť budovy zateplen. Budova dostala decentní modrý odstín. První žáci vyzkoušeli nové sady nářadí na jaře roku 2010. Moderní a čisté prostředí zpříjemnilo výuku žákům i pedagogům. Během pěti let provozu prošlo výukovými prostory ručního i strojního obrábění, montáží a demontáží, elektrotechniky, karosařiny a svařování více než 600 žáků studijních i učebních oborů. Součástí projektu byla také instalace lakovací kabiny do Haly II, kde díky tomu vzniklo komplexní centrum oprav karoserií. Nově byl zaveden učební obor Karosář a předpokládáme, že bude v brzké době vyučován i obor Autolakýrník.
Je třeba zdůraznit, že nově zařízená pracoviště ovlivnila chování žáků k výukovým prostředkům a po pěti letech užívání jsou prostory i zařízení ve skvělém stavu.
Na tento projekt navázaly další aktivity ROPu Severovýchod, díky kterým se podařilo modernizovat další velkou část areálu dílen i teorie na Dukle.

Ing.Karel Beran
zástupce ředitele pro OV